Αυτή είναι η αρχική οθόνη του CuteFTP. Για να ξεκινήσει η διαδικασία ανεβάσματος αρχείων κάντε κλικ στο κουμπί "Connect" (Σύνδεση). Είναι το δεύτερο από αριστέρα και έχει σαν σύμβολο την αστραπή.

 

 

cuteftp1

 

 

 

 

Όταν πατηθεί το κουμπί σύνδεσης, μια μπάρα σύνδεσης θα εμφανιστεί από κάτω. Πρέπει να συμπληρώσετε τρία μέρη εδώ: το host (την διεύθυνση του ftp sercer π.χ. ftp.domain.gr), το username (όνομα χρήστη) και το password (κωδικός χρήστη) που σας έχουμε δώσει κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού φιλοξενίας.

Επίσης, σημειώστε οτι τώρα υπάρχει ένα δεύτερο κουμπί σύνδεσης που έχει την εικόνα κεραυνού έντονου χρώματος. Εμφανίζεται στη μπάρα σύνδεσης ακριβώς μετά τις ρυθμίσεις του λογαριασμού. Μόλις οι ρυθμίσεις έχουν συμπληρωθεί, το κουμπί αυτό θα γίνει ενεργό. Για να συνδεθείτε πατήστε αυτό το κουμπί.

 

cuteftp2

 

 

CuteFTP τώρα κάνει την διαδικασία σύνδεσης στον ftp server. Μόλις γίνει η σύνδεση πατήστε το κουμπι "ΟΚ" που εμφανίζεται προς το τέλος.

 

cuteftp3

 

 

 

Μόλις το CuteFTP συνδεθεί επιτυχώς, η μπάρα σύνδεσης θα εξαφανιστεί και θα πρέπει να δείτε μια παρόμοια με αυτή που δείχνει η επόμενη εικόνα. Η αριστερή πλευρά δείχνει τα αρχεία που βρίσκονται τοπικά στον υπολογιστή σας και η δεξιά πλευρά δείχνει τα αρχεία που βρίσκοντια μέσα στον λογαριασμό σας στον server. Για να μετακινείσετε ένα αρχείο προς τον server πρώτα απ' όλα εντοπίστε το και μετά κάντε του διπλό αριστερό κλικ. Στο παράδειγμά μας θα μεταφέρουμε το αρχείο 'default.htm'.

 

cuteftp4

 

 

 

Η εξέλιξη της μεταφοράς φαίνεται στο τέλος του παραθύρου. Αν κάποιο πρόγραμμα firewall εμποδίζει την μεταφορά τότε σε αυτό το στάδιο θα δείτε ένα λάθος στην μεταφορά. Όπως και πριν έτσι και εδώ το CuteFTP μπορεί να προβάλλει κάποια μηνύματα λάθους ώστε να βοηθήσει τον χρήστη να προσδιορίσει την πηγή του προβλήματος.

 

cuteftp5

 

 

Μόλις η μεταφορά ολοκληρωθεί επιτυχώς το μεταφερόμενο αρχείο (στο παράδειγμά μας "default.html") θα είναι ορατό και στα 2 πάνελ του προγράμματος (αριστέρα και δεξιά), γιατί τώρα υπάρχει και στους δύο υπολογιστές. Αν το CuteFTP δεν μπορέσει να μεταφέρει το αρχείο και η σύνδεσή σας με το Internet λειτουργεί σωστά τότε μάλλον είναι πρόβλημα με κάποιο firewall που έχετε ενδεχομένως εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.

 

cuteftp6

 

 

 

Αν θέλουμε το site μας να είναι ορατό στην διεύθυνση για παράδειγμα http://www.conexus.gr τότε τοποθετούμε όλα τα αρχεία μας στον φάκελο public_html. Αν θέλουμε να βάλουμε κάποιο μέρος του site ή κάποιο άλλο site σε κάποιον υποφάκελο για παράδειγμα http://www.conexus.gr/forum τότε δεν έχουμε παρά να δημιουργήσουμε έναν νέο φάκελο με το όνομα που επιθυμούμε (στο παράδειγμά μας forum) μέσα στον φάκελο public_html και μέσα στον καινούργιο (υπο)φάκελο να τοποθετήσουμε τα αρχεία που θέλουμε.

Αν έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης.

Φιλοξενία Ιστοσελίδων - Web Hosting

Linux servers υψηλών επιδόσεων/ταχυτήτων με υποστήριξη PHP5, mySQL5. Πλήρη online διαχείριση του λογαριασμού μέσω cPanel, εργαλεία ανάλυσης επισκεψιμότητας, πολλά δωρεάν προεγκατεστημένα scripts

Ανάπτυξη στατικών και δυναμικών δικτυακών τόπων

Ανάπτυξη web portal, Ηλεκτρονικό καταστήματα (e-shop), Κοινότητες συζητήσεων (forum), Εταιρικά δίκτυα (intranet), Δυναμικά site για επαγγελματίες όπως μεσιτικά γραφεία, ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία, εφημερίδες, καταστήματα, μέσα μαζικής ενημέρωσης. Περισσότερα

Οι προσφορές μας